Συγκίνηση, άγνωστες διηγήσεις και τραγούδια για τον Μητροπάνο

-Το βράδυ της Τετάρτης στη «Σουίτα» στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργάνωσε η εφημερίδα «διάλογος»

-Στη βραδιά έκλεψε τις εντυπώσεις ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας που ερμήνευσε και ο ίδιος τρία τραγούδια  

 

 

Με έναν ξεχωριστό  τρόπο τιμήθηκε στα Τρίκαλα η δωδέκατη επέτειος από την φυγή του κορυφαίου λαϊκού ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου. Το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου φίλοι του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού συγκεντρώθηκαν στο φιλόξενο χώρο της Σουίτα με πρωτοβουλία της εφημερίδας «διάλογος» και με αφορμή το βιβλίο του Θανάση Κ. Κάππου  «Δημήτρης Μητροπάνος: Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» ακούσθηκαν άγνωστες διηγήσεις για τον άνθρωπο Δημήτρη Μητροπάνο . Ιδιαίτερη συγκινητικά ήταν τα όσα από καρδιάς είπε για τον επί πολλά χρόνια επιστήθιο φίλο του ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Βασίλης Κωνσταντίνου. Για το έργο του μίλησε ο ιστορικός Διονύσης Γράψας.

 

Φυσικά η βραδιά είχε και μουσικό μέρος κατά το οποίο καταξιωμένοι Τρικαλινοί καλλιτέχνες και ερμηνευτές (Δημήτρης Γούναρης, Δημήτρης Παδιός, Κώστας Γοράντης, Δημήτρης Τριανταφύλλου, Χρήστος Μακρής και φυσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας στο πιάνο). Ιδιαίτερα καταχειροκροτήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας που όχι μόνο παρακολούθησε ολόκληρη την εκδήλωση αλλά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ιδρυτή του «διαλόγου» και συντονιστή της βραδιάς Δημήτρη Κρούπη να πει και αυτός ένα τραγούδι για τον Μητροπάνο και τελικά είπε με αρκετό συναίσθημα δύο του Μητροπάνου και ένα του Παπακωνσταντίνου!

 

 

Στην συγκινητική αυτή βραδιά, χωρίς να έχουν σταλεί προσκλήσεις σε κανέναν «επίσημο» πλην των δημοσιεύσεων που έγιναν στα τοπικά ΜΜΕ συμμετείχαν πλην του κ. Κουρέτα και η αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Τσιάρας και Θανάσης Ξάφος, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κων/νος Παπαευθυμίου, ο συγγραφέας του βιβλίου για την ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων Οδυσσέας Τράντος, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και επί πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Πατραμάνη Δημήτρης Κοιλούκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Τρικάλων Νίκος Βαλομάνδρας κ.α.

 

Στους ομιλητές προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο από ένα αντίτυπο της ιστορίας του Α.Ο. Τρίκαλα καθώς και αντίτυπα του συλλεκτικού περιοδικού «Ξένιος Θεσσαλός».

 

ΣΗΜ.: Την εκδήλωση κατέγραψε ο σκηνοθέτης – φωτογράφος Βασίλης Μπαλαμίτσας και σύντομα θα αναρτηθούν και ηχητικά ντοκουμέντα από τη βραδιά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις